Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Intézmények képes leírás - Irodalom.tlap.hu
részletek »

Intézmények - Irodalom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: irodalom.tlap.hu » Intézmények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Fiatal Írók Szövetsége

Fiatal Írók Szövetsége

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy "jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók képviseletében". A határokon átívelő művészeti, szakmai érdekeket képviselő, valamint minden tehetséges harmincöt év alatti magyar alkotót tömörítő szervezet mára reprezentatív irodalmi társulássá vált.

Magyar Írószövetség

Magyar Írószövetség

A Magyar Írószövetség a magyar irodalom és a magyar írótársadalom szolgálatát vállalja. Képviselni kívánja az irodalom és az írók érdekeit, fellép az irodalom intézményeinek védelmében, otthont kíván adni az irodalmi életnek, ezért írói találkozókat, irodalmi eszmecseréket és könyvbemutatókat rendez. A magyar kulturális diplomácia egyik műhelyeként alakítja kapcsolatait más országok, mindenekelőtt a szomszédos közép-európai országok irodalmi szervezeteivel.

József Attila Kör

József Attila Kör

A JAK-tábor a kortárs irodalom, a fiatal írók legfontosabb szakmai fóruma, évi rendszerességgel nyújt teret a fiatal írók szakmai együttműködésének, tapasztalatcseréjének, az idősebb írógenerációk kiemelkedő képviselői véleménye meghallgatásának, az irodalom kérdéseiben való általános tájékozódásának. A JAK szakmai táborai minden évben igyekeznek az éppen legaktuálisabb kérdéseket felvetni, reagálni a kortárs irodalom legkisebb rezdüléseire is, tematizálni az éppen formálódó, még ki nem fejtett kurrens problémákat.

Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők

Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők

Az Egyesület országos. Célja az érintett jogosultak érdekeinek védelme, ezen belül különösen az, hogy tevékenységének kifejtése útján a reprográfiai közös jogkezelésre vonatkozó törvényi előírások keretei között az Alapszabály által érintett jogosultakat és műveiket nyilvántartsa, és számukra a reprográfiai jogdíjigényt a felhasználókkal szemben érvényesítő közös jogkezelő szervezet, a Fővárosi Bíróságon 8922 szám alatt nyilvántartásba vett, és az NKÖM-et vezető miniszter által a közös jogkezelő szervezetek nyilvántartásába felvett (MK 2000/94.) Magyar Reprográfiai Szövetség (a továbbiakban. "RSZ") által beszedett és az Egyesületnek átadott jogdíjakat a jelen Alapszabály és a Felosztási Szabályzat rendelkezései alapján felossza.

Szépírók Társasága

Szépírók Társasága

A Szépírók Társasága egymás irodalmi munkásságát megbecsülő és szellemi tekintetben egymáshoz közelálló írók által létrehozott szakmai, érdekvédelmi és szolgáltató szervezet, melynek célja, hogy nyilvánosan megjelenítse és minden lehetséges fórumon képviselje mindazokat az érdekeket, véleményeket, állásfoglalásokat, melyeket az egyesület közgyűlése, munkacsoportjai vagy más, a közgyűlés által felhatalmazottak szervei megfogalmaznak.

Tuti menü