Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Társaságok képes leírás - Irodalom.tlap.hu
részletek »

Társaságok - Irodalom.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: irodalom.tlap.hu » Társaságok
Keresés
Találatok száma - 10 db
4 Dimenzió Klub

4 Dimenzió Klub

A portálon található művek a szerzők tulajdonát képezik. Ezek egészének vagy részének másolása, terjesztése csak a szerzők előzetes hozzájárulásával lehetséges. Online irodalom klub, képek, íróterem, műterem, videók, fórum, humorzsák.

Európai Irodalmi Társaság

Európai Irodalmi Társaság

-Se permette, ci presentiamo- ahogy az olasz mondaná, vagyis ha megengedi bemutatkozunk. Nevünk röviden EUIRT, mely mint mozaikszó pillanatnyilag még nem örvend olyan ismeretségnek, mint mondjuk CIA vagy BBC, társaságunk sem olyan híres még, mint a National Geographic Society, de már ezen a problémán is dolgozunk, igyekszünk behozni őket.

Kelemen-kör

Kelemen-kör

Amellett, hogy bemutatja a kör tagjait (képpel, életrajzzal, szövegekkel) és szimpatizánsait (későbbiekben), a Kelemeni esték című programsorozatunkról tájékoztatja a nagyérdeműt. Estjeinkről friss képekkel, (esetenként) videókkal, s ha van rá kapacitás, szubjektív élménybeszámolókkal szolgálunk majd. Az aktuális beszélgetéseket méltóképp igyekszünk beharangozni, még több információt adva a meghívottról illetve munkásságáról. A rólunk szóló írásokat is csokorba szedjük.

Helikon Írói Közösség

Helikon Írói Közösség

A vécsi Helikon gondolatának Berde Mária volt a szülőanyja. Ezerkilencszázhuszonháromban először, majd két évvel később, ezerkilencszázhuszonöt márciusában a marosvásárhelyi írók Szászrégenben vendégszerepeltek. A színház egyik páholyában ültek Berde Mária, Molter Károly, Kemény János és Dékániné Máthé Mariska. Egyszer csak felnyitja a páholy ajtaját s belép rajta Goga Octavian miniszter, aki valamilyen választási kampány alkalmával tartózkodott Szászrégenben. Goga leült a páholyban, s elkezdődik az írók és közötte egy beszélgetés arról, hogy mik is az írók céljai azzal az úgynevezett erdélyi irodalommal.

Delta Műhely

Delta Műhely

Bár az alkotás magányos tevékenység, ritkán adódik az ihletnek, tehetségnek és lehetőségeknek olyan kombinációja, ami kész írót eredményezne. A legtöbb alkotónak keményen meg kell küzdenie a fejlődésért, a visszajelzésekért, a partnerekért és a bizonyítás esélyéért. Nem elég otthon, a fióknak írni - ha valaki komolyan veszi az írást, eljön a pillanat, amikor kilép a kiadók és magazinok világába, és kilincselni kezd. Nem jó, ha felkészületlenül érkezik, a csalódások eltántoríthatják a későbbi próbálkozásról, pedig talán csak arról volt szó, hogy nem mérte fel helyesen, mennyit és milyen irányba fejlődjön - vagy egyszerűen nem a megfelelő helyen kereskedett. A szerepjátékfejlesztés még nehezebb, mivel általában nem egy ember dolgozik az ötleten, hanem egyszerre több.

Élő Költők Társasága

Élő Költők Társasága

Bizony, bizony. Ha egy társaságnak is lehetne önéletrajzot írnia, bizony mi azt megtennénk. Alig múltunk másfél évesek, de máris azon törhetnénk a fejünket, hogy mit is hagyjunk ki, amitől még érdekes és izgalmas a curriculum vitae. Mi semmit sem akarunk a véletlenre bízni. Hiszünk a szájról-szájra terjedő anekdotákban, sztorikban, érdekes és izgalmas történetekben, hiszünk a pillanat és a mese, az élő szó varázsában, hiszünk a mesélők karizmájában, de biztosra megyünk.

Lidércfény

Lidércfény

A klub eredetileg a nyolcvanas évek közepén indult, de ekkor még Commodore mikrogépekkel volt felszerelve. A kilencvenes évek elején megjelentek az első PC-k (néhány XT és egy 12MHz-es AT), és a szakkört átvette a helyi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola. Tartottak itt klubfoglalkozásokat, amire érdemes is volt bejárni, mivel a számtech tanárok rendszeresen tartottak órákat gépkezelésből (DOS, Norton) és programozásból (Pascal, Qbasic), valamint itt meg lehetett beszélni az egyéb számteches problémákat is, meg vitadélutánokat tartani különböző témákról. Ekkor még bejártak felsőbbévesek és már végzett diákok, akik vagy tanultak valami egyetemen vagy főiskolán, vagy dolgoztak valahol, s tőlük is sokat lehetett tanulni és hallani. Ebben az időszakban jött össze egy baráti társaság, akiket főleg a számítástechnika és a programozás iránti érdeklődés kötött össze. Ez a társaság nagyjából a következőkből állt (néhányukkal a Lidércfényen is találkozhatsz): Jimmy, Kapitány, Áron (alias Patkány), Elmerik, Igi, Titusz.

Makói Verselők

Makói Verselők

1995-óta foglalkozom, egy kis társaság érdekképviseletével. A társaság tagjai, mindannyian versírók. Társaságunk a Makói Verselők Baráti Társasága nevet választotta. Ezen a néven tartottunk felolvasó esteket nemcsak városunkban, de a környező településeken is, a makói önkormányzat, és makói vállalkozók anyagi támogatásával. Nagy örömünkre, az idén megjelent, első antológiánk, amelynek a Marosparti legendák címet adtuk. Itt szeretnénk közzétenni azt a hatalmas anyagot mely évek alatt összegyűlt.

Magyar Scifitörténeti Társaság

Magyar Scifitörténeti Társaság

Legújabb híreinket a Hírlevél rovatban találod, a magyar sci-fi írók portréinak folyamatosan bővülő adattárát az Íróportrék link rejti. Hamarosan közzéteszünk egy a teljesség igénye nélkül készülő, de mindenképp összefoglaló erejű bibliográfiát, ehhez a témaköri beosztást már most megtalálod a Kódlista menüpont alatt. Ha bármi kérdésed lenne, várjuk leveledet.

Hirdetés
Irodalom Online

Irodalom Online

Online irodalom- és képzőművész klub. Kortárs alkotók önálló publikációs felülete. Az Irodalom Online független, tagi támogatásból fenntartott; direkt politizálást kerülő, interaktív irodalmi és képzőművészeti portál. Rovataink: Irodalom: líra, epika, dráma, átmeneti műfajok Magazin: sajtóműfajok Fotók, festmények: fotók, festmények, képes versek Videók: verses videók, epikus videók, filmek, zenés videók Hangosversek: tagjaink művei hallgatható formátumban Fórum: színes, érdekes közösségi témák Küldj be műveidből, és szólj hozzá a látottakhoz!

Tuti menü